top of page
12_edited.jpg

to sem jaz,...

Verjetno je cilj, da glavo še naprej ohranite na istih tirnicah.
"Na enak način želim iti naprej. Ne smem iti z glavo skozi zid. Korak za korakom moram iti, problem za problemom, iz skoka v skok, treninga v trening, tekme v tekmo. Ugotovil sem, da mi to prinaša rezultate in glava najmanj trpi". Vir https://siol.net/sportal/zimski-sporti/intervju-anze-lanisek-551539

Zakaj se je Anže navdušil nad smučarskimi skoki?
"Moj prvi šport je bil nogomet, a ko je leta 2005 Rok Benkovič postal svetovni prvak v Oberstdorfu, sem se odločil, da bi se tudi sam rad začel ukvarjati z smučarskimi skoki."

Domače okolje,...
"Podpora domačega okolja mi pomeni največ, saj me pomiri in stabilizira. Na mengeško skakalnico se zelo rad vrnem, predvsem med pripravami, ko imam več časa. Všeč mi je, če se lahko pridružim mlajšim skakalcem in jih na treningu usmerjam. To so trenutki, ki me osrečujejo. Še vedno sem v stiku s svojim klubskim trenerjem Alešem Selakom. To je človek, ki se mu lahko zaupam, vedno me podpira in išče rešitve, za kar sem mu izjemno hvaležen.." Vir:Anže Lanišek: Podpora domačega okolja mi pomeni največ | modre novice (modre-novice.si)

bottom of page