top of page
12_edited.jpg

to sem jaz,...

Verjetno je cilj, da glavo še naprej ohranite na istih tirnicah.
"Na enak način želim iti naprej. Ne smem iti z glavo skozi zid. Korak za korakom moram iti, problem za problemom, iz skoka v skok, treninga v trening, tekme v tekmo. Ugotovil sem, da mi to prinaša rezultate in glava najmanj trpi". Vir https://siol.net/sportal/zimski-sporti/intervju-anze-lanisek-551539

Zakaj se je Anže navdušil nad smučarskimi skoki?
"Moj prvi šport je bil nogomet, a ko je leta 2005 Rok Benkovič postal svetovni prvak v Oberstdorfu, sem se odločil, da bi se tudi sam rad začel ukvarjati z smučarskimi skoki."

Domače okolje,...
"Podpora domačega okolja mi pomeni največ, saj me pomiri in stabilizira. Na mengeško skakalnico se zelo rad vrnem, predvsem med pripravami, ko imam več časa. Všeč mi je, če se lahko pridružim mlajšim skakalcem in jih na treningu usmerjam. To so trenutki, ki me osrečujejo. Še vedno sem v stiku s svojim klubskim trenerjem Alešem Selakom. To je človek, ki se mu lahko zaupam, vedno me podpira in išče rešitve, za kar sem mu izjemno hvaležen.." Vir:Anže Lanišek: Podpora domačega okolja mi pomeni največ | modre novice (modre-novice.si)

Smučarski skoki. Anze Lanisek s poljsko nagrado fair play? (skijumping.pl)

Ves svet smučarskih skokov se spominja ganjenega pravega konca sezone v Planici, ko se je najboljši slovenski smučarski skakalec Anze Lanisek s kartonsko podobo tekmeca Dawida Kubackija povzpel na najnižji korak stopničk. Slovenec je naredil lepo gesto do poljskega kolega, tudi več kot eno solzo je prelil. Po mnenju nekaterih je bil to eden najlepših trenutkov zadnjih let v smučarskih skokih. Mediji že nekaj dni pišejo o tem, da je Lanisek prejel nagrado POC Fair Play.

Zadnja tekmovanja v svetovnem pokalu so potekala brez našega zvezdnika Dawida Kubackija, ki je sezono končal prej zaradi ženine bolezni. Na koncu je v "skupnem" zabil četrto mesto. Prvo mesto je bil Halvor Egner Granerud, drugo pa Stefan Kraft. Skakalci in navijači iz celega sveta so držali pesti za družino našega poljskega orla. Anze Lanisek se je v nedeljo v Planici ob koncu sezone povzpel na najnižji korak stopničk s Kubackijevo podobo in na njo obesil medaljo. To je bila velika gesta slovenskega športnika, ni mu manjkalo solz. Družina Kubacki se je lani zahvalila, njegov športni odnos pa je opazil poljski olimpijski komite.

"Zame je bil ves čas drugi, niti tretji. Želim mu, Marthi in otrokom vse najboljše. Letos je bil zelo močan. Bil je res lep trenutek zame, ko sem slišal, da je David dal ljubezen na prvo mesto. Podobne vrednote imam z njim. Morda je bil Halvor v drugi polovici sezone boljši. David pa je pokazal, da je velik športnik in velik človek. Med turnirjem v Four Hillsu se je rodil njegov drugi otrok in boril se je. Za to morate imeti izjemno močno psiho" - je po finalnem tekmovanju dejal Anze Lanisek

bottom of page